NTP-KNI-20 pályázat

Projektzárás

NTP-KNI-20 pályázat A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatására 

Szeptember végén véget ért az NTP-KNI-20 komplex tehetséggondozó és fejlesztő programok támogatása pályázat megvalósítása, amelyben az Egri Dobó István Gimnázium Természettudományi Tehetséggondozó Műhelye 1.200.000 forintot nyert.

rogram alcíme a „Fűben, fában orvosság” volt, ezért a foglalkozások központi témája a gyógynövények és felhasználásuk lehetőségei voltak. A műhelymunka a téma feldolgozásán túl segítette az ismeretek elmélyítését, a természettudományi vizsgálati módszerek megismerését és alkalmazását. A fenntarthatóság jegyében készítettünk gyógynövényes szappanokat, krémeket, fürdősót. Bepillantást nyertünk a francia királyi udvar mindennapjaiba, a vajákosok mesterségébe, láttuk, hogy a gyógynövények milyen szerepet játszottak régen és napjaink étkezési szokásaiban. A foglalkozások előadásokkal, kirándulásokkal, szakmai tanulmányutakkal egészültek ki. Többek között jártunk a bükkszentkereszti gyógynövényparkban, a miskolci Vadas-parkban, a felsőtárkányi Esztáz-kői barlangban, az Eszterházy károly katolikus Egyetem Botanikus Kertjében és az Egri Vár Várműhelyében.

A pályázat megvalósítása során lehetőségünk volt eszközállományunk bővítésére is. Az előadóba új laptop került, desztilláló készüléket vásároltunk. A programot Tehetségnappal zártuk, ahol bemutatkoztak a műhelytagok és népszerűsítették programjainkat.