Gimnáziumunkban 1970-től működik az iskolaújság, „Életünk” majd „Van Életünk” címmel. Az újságunk 2008 óta az interneten is elérhető.

A célunk, hogy a tanárok és a diákok értesüljenek az aktuális programokról, népszerűsítsük őket, és később beszámoljunk róluk.

Ezen kívül vannak állandó rovataink. Az egyik ilyen a tanárinterjú, hiszen ki ne lenne kíváncsi, hogy az egyik jól ismert tanára mit csinál, ha nem dolgozatot javít és órákra készül. A másik ilyen a diákinterjú, itt általában egy kiemelkedően eredményes diák mesél sikereiről, hobbijáról. Az újságunk elég rugalmas, így szeretettel fogadjuk a saját ötlet alapján megírt cikkeket, valamint szívesen jelentetjük meg iskolánk írói vénával megáldott diákjainak irodalmi alkotásait is.

A „munka” általában úgy történik nálunk, hogy az új szám előkészítésénél összejön a szerkesztőség, és áttekintjük, hogy milyen események várhatók a közeljövőben. Megbeszéljük, ki miről akar írni, a cikkek megírása után a helyesírás ellenőrzése következik, biztonság kedvéért többen is részt vesznek ebben a munkában. Ezután a grafikus szerkesztő kapja meg az anyagokat. Majd megint egy korrektúra következik, s ezután állítható össze az anyag a honlapra és a nyomtatásra.

Összetett a munka, de mi szeretjük…

Összességében mindenki megtesz mindent az újság érdekében, és reméljük sikerül továbbadni lelkesedésünket a jelen és a jövő dobós diákjainak is.

Várjuk szeretettel a leendő újságírókat, szerkesztőket, tervezőket! 

Juhász Andrea

Varga Gabriella, Séra Korina, Zalánki Villő, Juhász Andrea (tanárszerkesztő),
Bérczessy Boglárka, Szabó Boglárka, Tölgyesi Kristóf, Szakál Soma,


2022/2023 tanév

2021/2022 tanév