Titkok könyvtára

Kedves Dobósok!

Új tartalommal bővül szeptembertől a „Könyvtár” menüpont. Kalandos utazásra hívom a titkok felfedezésének szerelmeseit. Minden hónapban, szeptembertől májusig, egy-egy rejtélyes eseményt, személyt, társaságot vagy kultúrát járunk körbe egy keresztrejtvény
segítségével.

A szokványos fejtörőt annyival egészítettem ki, hogy nem csak a meghatározásokat kell helyesen beírni, hanem azt is, melyik könyvből származik a megfejtés (szerző, cím, kiadás helye, kiadó, kiadás ideje és oldalszám). A bekeretezett oszlopban minden hónapban egy-két latin szónak kell megjelennie. A végső megfejtésként ezekből a szavakból állít majd össze a „kedves kincsvadász” egy idézetet, amelyet lefordít a forrás megjelölésével.

A jelentkezés úgy történik, hogy a könyvtárban elhelyezett dobozba kell bedobni az internetről kinyomtatott és jeligével ellátott megoldó lapot. Első alkalommal külön borítékban kell beküldeni a nevet és osztályt, a borítékon pedig a jeligét, ami azután minden hónapban ráírandó a megoldó lapra. A játékban bármely dobós diák részt vehet. Az értékelés szempontjaiba a források pontos megjelenítése is beleszámít. Az eredményhirdetésre júniusban kerül sor. A jutalom egy értékes könyv és persze az elégedettség érzése, hogy nem maradt megfejtetlen rejtély.

Jó és hasznos időtöltést kívánok!

Ujvári Csaba
Könyvtáros tanár

feladatlapok:

  1. templomosok.pdf
  2. szabadkőművesek.pdf
  3. maják.pdf
  4. Leonardo.pdf
  5. Boszorkányok.pdf
  6. Pálosok.pdf
  7. Pápaság.pdf
  8. Nostradamus.pdf
  9. Angyalok.pdf
  10. Rejtvények megoldása