A biológia-kémia tanulmányok lezárása táplálkozástudományi projekttel

A NAT 2020 alapján 10. évfolyam végén befejeződik a biológia és a kémia tantárgy tanítása.

A programot a 10. A osztály valósította meg Murányi Beáta tanárnő vezetésével. A projekt Az élelmiszerek kémiai összetétele című tananyagot dolgozta fel ezen a módon.

A kiadott feladatokat öt csoport végezte el: volt, amelyik élelmiszerek csomagolását vizsgálta, egy másik csapat az alkalmazott adalékanyagok veszélyeit kereste meg, a harmadik csoport különböző élelmiszerek tápanyagösszetételét állapította meg, egy csapat alapanyagcserét számolt, fogyókúrás étrendet állított össze és a cukorbetegség rizikótényezőit foglalta össze.

A legnagyobb sikert az ötödik csapat munkája aratta, hiszen ők a társaik által hozott alapanyagokból gyümölcssalátát és gyümölcsfalatkákat készítettek, amelyeket az egész osztály nagy élvezettel fogyasztott el az óra végén.