Plakettátadó Budapesten – az Európai Parlament Nagykövet Iskolája lettünk

Az Európai Parlament 2017-ben indította el nagykövet iskola programját, amelybe az idei tanévben iskolánk is bekapcsolódott. A sikeres pályázat, majd a tanév során szervezett és megvalósított programok alapján érdemesnek találták intézményünket az Európai Parlament Nagykövet Iskolája cím és plakett elnyerésére. A bővülés eredményeként immár országosan 55 magyarországi tagja van az iskolahálózatnak.

Június 6-án nyolc junior nagykövetünk közül Kecskés Hanna 10.D, Patai Anna 10.C és  Henez-Straub Huba 10.B osztályos tanulók Budapesten, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett díjátadón számoltak be az idei tanévben megvalósult programokról, azok tapasztalatairól. Ezután Dr. Veresné Kis Krisztina és Kovácsné Sipos Ágnes senior nagykövetekkel együtt vehették át a címmel járó plakettet, ami bizonyítja, hogy intézményünk elkötelezett az európai értékek közvetítése iránt, fontosnak tartjuk az aktív állampolgárságra nevelést és az európai uniós ismeretek bővítését, mélyítését.

A résztvevő iskolák beszámolói lehetőséget adtak tapasztalatszerzésre is, és azt mutatták, hogy sokan sokféle módon valósítják meg a program céljait.

A beszámoló megtekinthető: ITT.